Twist&Tango

Twist&Tango is een exclusieve collectie uit Sweden. Opgericht in 1995 in Gothenburg. Twist & Tango ontwerpt collecties van hoge kwaliteit die met gemak doch stijlish goed gedragen kunnen worden in de alledaagse mode.

Kenmerkend voor het label is enerzijds het Scandinavische minimalisme en eenvoudige designs, met anderzijds de levendige kleurrijke prints, voornamelijk in natuurlijke materialen. Deze kenmerken gecombineerd staan voor de kernwaarden fun, eenvoud, persoonlijk en vrouwelijk.

Het mooie aan het label Twist&Tango is dat naast de exclusieve ‘ready to wear’ collectie er ook een prachtige schoenen en accessoires collecties gepresenteerd wordt die aansluiten bij de seizoenscollectie. Een extra aanbod om je klant in de perfecte combinatie aan te kleden/de deur uit te laten gaan!

Vanuit hun passie en om zich verder te onderscheiden kwam Twist&Tango in 2015 met de eerst volledige duurzame collectie. Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal dan wel stoffen die duurzaam gecertificeerd zijn. Voorbeelden hiervan zijn recycled polyester, Organic cotton, Organic denim en Tencel.

Sindsdien is het streven van Twist&Tango om de collecties voor 80% duurzaam te produceren. Een belofte die ze gedaan hebben met als uitgangspunt: ‘What goes around comes around.

Label facts Twist&Tango

  • Twist & Tango brengt 4 collecties per jaar uit, 2 per seizoen. 8 leveringen per jaar
  • De collectie bestaat uit natuurlijke materialen, organic cotton en met het oog op duurzaamheid wordt er ook gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en duurzaam geproduceerd
  • De verkoopprijzen liggen tussende €70 – €280
  • De maten gaan van 34 tot 44 in kleding en 25 tot 32 in denim
  • Via B2B toegang tot nabestellingen

Wonderground sustainability standaard

Wonderground heeft haar eigen sustainability standaard gecreëerd. Wij maken hierin onderscheid in de verschillende aspecten van het gehele productieproces. Ook voor Twist&Tango kan Wonderground u aangeven welke waardering zij heeft op onze sustainability kenmerken.

Bekijk de sustainability kenmerken die Wonderground hanteert.

Websites:

twisttango.com/se
B2B-pagina

Wonderground Fashion Labels-Twist&Tango